Foto: DELFI

Valsts policija (VP) šomēnes ir aizturējusi četru vīriešu grupu, kas tiek turēta aizdomās par vismaz sešiem mājokļu apzagšanas gadījumiem Rīgas reģionā, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Gita Gžibovska.

Saistībā ar notikušo uzsākti vairāki kriminālprocesi un policija ir atguvusi daļu no zagtajām mantām, informē Gžibovska. Divām no aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Noskaidrojot aizdomās turēto atrašanās vietu, šā gada februārī VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja amatpersonas sadarbībā ar Rīgas Brasas un Rīgas Ziemeļu iecirkņa policistiem aizturēja aizdomās turētos – četrus vīriešus.

Šobrīd VP ir informācija par šo četru vīriešu saistību ar pēdējo mēnešu laikā izdarītām sešām zādzībām no mājokļiem, turklāt viens no aizturētajiem papildus ir izdarījis vēl divas zādzības, atzīmē VP pārstāve. Svešajā īpašumā garnadži bija iekļuvuši uzlaužot ārdurvis vai durvju slēdzenes, kad saimnieki neatradās savā īpašumā.

Garnadži bija iznesuši naudu, juvelierizstrādājums, planšetdatorus un portatīvos datorus. Kopējā zaudējuma summa vēl tiek apzināta.

Divi no aizturētajiem ir dzimuši 1981. gadā, viens 1983. gadā un vēl viens 1984. gadā. VP pārstāve uzsver, ka aizturētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem, kā arī noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo uzsākti astoņi kriminālprocesi, kas kvalificēti pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību ar iekļūšanu, kā arī pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas – par svešas mantas tīšu bojāšanu.

Šobrīd policisti strādā, lai noskaidrotu citas iespējamās zādzības no mājokļiem, ko varētu būt izdarījuši aizturētie vīrieši. Likumsargi ir atguvuši daļu no nozagtajām mantām un turpina strādāt, lai atgūtu arī pārējās mantas.

Diviem no aizturētajiem vīriešiem ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējiem – ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, norāda Gžibovska

VP atgādina rūpēties par sava īpašuma drošību, uzstādot dzelzs durvis, kvalitatīvas slēdzenes, signalizāciju un ievērojot citus drošības pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!