Foto: Valsts policija
Valsts policija Rēzeknes novada Silmalas pagastā likvidējusi nelegālā alkohola ražotni, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Valsts policija ieguva informāciju, ka Rēzeknes novada Silmalas pagastā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti.

Esošās informācijas pārbaudei tika uzsākts kriminālprocess, kura ietvaros kādā privātmājā veikta sankcionēta kratīšana. Kratīšanas laikā, likumsargi izņēma ievērojamu daudzumu nelegālā alkohola – ap 465 litriem kandžas, dažādas iekārtas alkohola ražošanai, ka arī filtrus un dzesēšanas iekārtu.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, minēto alkoholu likumpārkāpēji plānoja realizēt nelikumīgu akcīzes preču tirdzniecības vietās jeb tā dēvētajās "točkās".

Izmeklēšana šajā lietā turpinās, lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, ka arī tiek pārbaudīta 1991.gadā dzimušas sievietes saistība ar šo noziedzīgo nodarījumu.

Pēc Krimināllikuma 221.2 panta 1.daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat, Valsts policijā atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība – naudas sods līdz simt četrdesmit euro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!