Foto: DELFI

Valsts policija sākusi administratīvo lietvedību pret vīrieti, kuru otrdien aizturēja akcijā pret jaunu imigrantu uzņemšanu Latvijā.

Vīrietim tika palūgts novākt kādu plakātu, taču viņš to atteicās darīt. Tagad policija sākusi administratīvo lietvedību par piketa norises kārtības pārkāpšanu. Par šādu pārkāpumu var piemērot brīdinājumu vai naudas sodu līdz 350 eiro, pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins.

Jau ziņots, ka vienam no protesta akcijas dalībniekiem radās domstarpības ar policistiem plakāta dēļ. Policisti skaidroja, ka šāds plakāts pasākuma teritorijā nevar būt, jo to nevēloties pasākuma organizatori. Vīrietis atteicās pamest teritoriju, aizbildinoties, ka plakāts nav viņa. Tad likumsargi viņu aizveda prom.

Kā pastāstīja biedrības "Antiglobālisti" vadītājs Andris Orols, aizturētais turējis rokās vienu no biedrības plakātiem - dzeltenu plakātu, uz kura bija attēlota ģimene, kas ar maziem bērniem dodas pāri ielai. Šis cilvēks turpmāk vēlējies iestāties biedrībā.

Pēc Orola vārdiem, incidents noticis, jo piketa organizatoriem - biedrībai "Tēvijas sargi" - ir antipātijas pret "Antiglobālistiem".

Jau ziņots, ka otrdien pie valdības nama notika nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) atbalstītā protesta akcija pret jaunu imigrantu uzņemšanu Latvijā. Akcijā piedalījās aptuveni tūkstotis cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!