Foto: DELFI Aculiecinieks

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par negadījumu Ķekavas jaunajā sporta zālē, kur bērnu florbola treniņa laikā saplīsusi basketbola groza konstrukcija, pirmdien vēsta LNT Ziņas.

Vēstīts, ka jaunatklātajā Ķekavas sākumskolas sporta zālē piektdien plīsusi basketbola groza pacēlāja mehānisma trose, uz grīdas nokrītot pacēlāja spolei.

VP informāciju par notikušo negadījumu saņēmusi tikai četras stundas pēc notikušā, proti, ap pulksten 18. "Uzreiz mēs aizbraucām uz notikuma vietu, izņēmām to fragmentu un zāle tika apzīmogota," raidījumam norādīja Baložu Kriminālpolicijas priekšnieks Konstantīns Zaharovs.

VP pārstāvis norāda, ka par minēto faktu ir uzsākts kriminālprocess un tiek veikta izmeklēšana. "Tiks nozīmētas vairākas ekspertīzes un tiks izņemti vairāki dokumenti," atzīmē Zaharovs.

Ķekavas novada pašvaldība saistībā ar notikušo nolēmusi aicināt neatkarīgus ekspertus pārbaudīt sākumskolas sporta zāli. Tā kā Ķekavas sākumskolas ēka ir nodota ekspluatācijā un tā ir definēta kā publiskā būve, tad nolemts lūgt Būvniecības valsts kontroles biroju veikt pārbaudi un sniegt savu atzinumu par radušos situāciju.

Tāpat pašvaldība aicinās neatkarīgus ekspertus veikt pārbaudes ne tikai sporta zāles aprīkojumam, bet visam sporta kompleksam.

Jau ziņots, ka septembra nogalē Ķekavā tika atklāts novadā lielākais peldbaseins un sporta zāle, tādējādi noslēdzot pirms pieciem gadiem aizsākto jaunās Ķekavas sākumskolas būvniecību.

Ķekavas sākumskolas būvēšana tika uzticēta būvuzņēmumam SIA "Abora". Sporta zāles aprīkojuma uzstādīšanu veicis apakšuzņēmējs.

Sporta zāle būs atvērta apmeklētājiem tikai tad, kad tiks veiktas nepieciešamās pārbaudes un saņemti pozitīvi ekspertu atzinumi par aprīkojuma drošību.

Neskatoties uz to, ka sporta zāle šobrīd ir slēgta, sporta kompleksā pieejamie baseini ir atvērti skolas peldēšanas pulciņiem un Ķekavas novada sporta skolas treniņiem.

Skolas izbūves projekta trešajā kārtā izbūvēta sporta zāle ar 500 skatītāju sēdvietām tribīnēs un laukumu, ko var izmantot florbola, volejbola, basketbola, rokasbumbas un citu sporta veidu piekritēji. Tāpat realizēts peldbaseins ar četriem 25 metrus gariem celiņiem un 140 skatītāju sēdvietām tribīnēs, kā arī bērnu baseins peldētprasmes apguvei.

Projekta pirmajās divās kārtās izbūvētas mācību klases, aktu zāle un ēdināšanas bloks. Kopējais skolas būvniecības finansējums ir 20,4 miljoni eiro. 10,5 miljoni no tiem izlietoti trešajai kārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!