Foto: LETA
Iekšlietu iestādes darīšot visu, lai identificētu un aizturētu personas, kuras internetā izplatīja viltus ziņu par tirdzniecības parka "Alfa" sabrukšanu.

Interneta vietnē "redzams.net" pagājušās nedēļas nogalē publicēta informācija, ka 15. jūlijā sabrukusi "Alfa", kā rezultātā cietuši vairāki cilvēki un simtiem cilvēki gājuši bojā.

Ar šo viltus ziņu bija dalījušies sociālā tīkla "facebook" lietotāji. Šajā vietnē arī ievietotas citas viltus ziņas, piemēram, ka, sākoties jaunajam mācību gadam, katrs skolēns saņems 300 eiro mēnesī.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) šodien pēc koalīcijas sēdes sacīja, ka iekšlietu struktūras darīs visu, lai viltus ziņas publicētājus identificētu un aizturētu. Tāpat tiks meklēti instrumenti kā tikt galā ar šādām interneta vietnēm it sevišķi, ja tie ir Latvijā reģistrēti.

"Ja nepieciešams, būs jāveic starptautiskā sadarbība. Citreiz portāli tiek reģistrēti arī ārpus Latvijas. Jebkurā gadījumā, tā ir prioritāte, un jāizveido pilnīgi skaidrs mehānisms, lai iedzīvotāji operatīvi var iegūt patiesu ziņu," norādīja ministrs.

Kozlovskis izvairījās konkrēti atbildēt par to, vai tiesībsargājošo iestāžu rīcībā ir pietiekami instrumenti, lai personas par šādām darbībām sauktu pie atbildības. "Vai tie ir pietiekami, piemēram, tehniskā resursa ziņā, es to nevaru atbildēt," teica ministrs.

Valsts policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica aģentūrai LETA teica, ka VP ir sākta resoriskā pārbaude par pēdējā laikā izskanējušajām tā saucamajām viltus ziņām, kas skar dažādus drošības jautājumus un sabiedrībā raisa plašu rezonansi.

Pārbaudes laikā Valsts policija vērtēs vai šo viltus ziņu veidošanā un publicēšanā ir saskatāmas kādas noziedzīga nodarījuma vai administratīvā pārkāpuma pazīmes.

VP atkārtoti vērš uzmanību, ka aktuālā informācija par drošības jautājumiem, tostarp par jebkādām ārkārtas situācijām vai nelaimes gadījumiem tiek ziņota oficiālās iestāžu informācijas vietnēs.

Drošības policijā norādīja, ka iepriekšminētā interneta vietne un tajā izplatītās viltus ziņas ir DP redzeslokā, tomēr, ņemot vērā apstākli, ka VP veic šā gadījuma izvērtēšanu, DP plašākus komentārus nesniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!