Foto: F64
Patlaban Valsts policija vērtē apstākļus sāktajās lietās par iespējamiem pārkāpumiem piketā pie Krievijas vēstniecības Latvijā, taču galīgie lēmumi vēl nav pieņemti. Pēc pilnīgas iepazīšanās ar situāciju likumsargi lems, vai kādu no lietām izbeigt, portālu "Delfi" informēja policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Jau vēstīts, ka policisti piketā, kas pie Krievijas vēstniecības pirmdien tika rīkots aizturētās ukraiņu lidotājas Nadjas Savčenko atbalstam, par aizliegtas simbolikas izmantošanu aizturēja Latvijas Ukraiņu kongresa priekšsēdētāju Nikolaju Pavļuku, bet par iespējamo piegružošanu - TV3 operatoru Sergeju Medvedevu. 

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, 1985.gadā dzimušais vīrietis - televīzijas operators, iecirknī nogādāts aizdomās par iespējamu piegružošanu.

Tāpat par piketos aizliegtas simbolikas izmantošanu iecirknī tika nogādāts 1961.gadā dzimis vīrietis. Viņš protesta norises vietā izmantojis plakātu, uz kura bija attēlota piketos aizliegta nacistiskās Vācijas un bijušās PSRS simbolika.

Pret abiem vīriešiem arī sāktas lietas par iespējamu nepakļaušanos policijas darbiniekiem.

Jau ziņots, ka pusdienlaikā Rīgā pie Krievijas vēstniecības notika protesta akcija pret Krievijas agresiju Ukrainā. 

Piketa laikā par iespējamiem pārkāpumiem policijas iecirknī tika nogādāti divi vīrieši. Patlaban ir sāktas četras administratīvās lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!