Foto: LETA

Valsts policijas Centra iecirkņa darbinieki otrdien saņēmuši izsaukumu no Drošības policijas (DP). Valsts policisti ieradušies notikuma vietā un turpat no publicista Lato Lapsas pieņēmuši paskaidrojums, portālam "Delfi" apliecināja policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšnieces vietnieks Toms Sadovskis.

Tāpat notikuma vietā pieņemti arī Drošības policijas darbinieku ziņojumi.

Patlaban policija pārbauda notikušā apstākļus.

Iepriekš DP apstiprināja, ka otrdien par nepakļaušanos likumsargu prasībām tā atkal aizturējusi Lapsu, kurš neesot pakļāvies DP darbinieku prasībām, proti, nepārtrauca DP ieejas Ērgļu ielā filmēšanu. Uz DP tikta izsaukta Valsts policija, kuras kompetencē ir vērtēt Lapsas administratīvo atbildību, proti, nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām.

Savukārt saistībā ar 29.aprīlī policijā sākto administratīvo lietvedību par Lapsas ierašanos Drošības policijā ar diktofonu policija arī šajā gadījumā turpina pārbaudīt notikušā apstākļus, apliecināja Sadovskis.

Toreiz policija sāka lietu ar mērķi pārbaudīt, vai Lapsas rīcībā ir saskatāmas administratīvā pārkāpuma pazīmes. Policija bija saņēmusi Lapsas paskaidrojumu, kas pievienots lietai, kā arī iesniegumu, kurā Lapsa lūdz izvērtēt notikušā apstākļus un likumību.

29.aprīlī Drošības policija aizturēja žurnālistu un portāla "Pietiek.com" vadītāju Lapsu.

"Man pateica, ka esmu aizturēts, jo man līdzi ir diktofons, ar kuru ieeja DP ēkā neesot atļauta. Nekas vairāk man netika paskaidrots, vien pateikts, ka gadījumā, ja es pretošos, pret mani tiks pielietots spēks. Sanāk tāds pašmāju gestapo," iepriekš sacīja Lapsa.

Savukārt Drošības policija skaidroja, ka Lapsa aizturēts, jo "viņš nepakļāvās likumīgām Drošības policija amatpersonu prasībām".

Uz Drošības policiju Lapsa toreiz bija devies, lai nodotu iesniegumu DP priekšniekam Normundam Mežvietam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!