Foto: LETA
Žurnālistam Leonīdam Jākobsonam, kurš ceturtdien ar šautu brūci sejā nonācis slimnīcā, kāpņu telpā uzbruka divi cilvēki. Viena no galvenajām versijām būs žurnālista profesionālā darbība, aģentūrai BNS piektdienas rīta sacīja Valsts policijas virsnieks Andrejs Sozinovs.
"Viena no galvenajam versijām, protams, ka būs saistīta ar viņa profesionālo darbību. Jākobsons ir rakstījis par ļoti dažādiem cilvēkiem un ļoti daudz, izvēlēties vienu no tā visa, būtu pāragri," norādīja Sozinovs.

Žurnālists sašauts ar traumatisko ieroci, viņa stāvoklis ir stabils, informēja Sozinovs. Viņš šobrīd atrodas slimnīcā, kur gaida, kad žurnālists varēs sniegt liecības. Pirms žurnālista nopratināšanas, Sozinovs nevarēja pateikt, vai Jākobsonam slimnīcā tiks norīkota apsardze.

"Vēl jau nezinām, ko viņš pateiks. No tā jau arī daudz kas būs atkarīgs. Negribam zaudēt laiku, tāpēc arī esam slimnīcā. Šeit bijām visu nakti, lai pēc iespējas ātrāk uzsāktu kaut kādas darbības," uzsvēra Valsts policijas pārstāvis.

Aģentūrai BNS Sozinovs pastāstīja, ka veikta ļoti daudzu cilvēku aptauja, savukārt ar žurnālista nepilngadīgo dēlu pagaidām policija vēl nav runājusi. Dēls bija kopā ar tēvu pirms incidenta.

"Policijas darbinieki strādāja līdz vēlam vakaram, iesaistīti bija lieli spēki. Meklējām notikuma aculieciniekus. Kopš vakardienas [ceturtdienas] esam noskaidrojuši, ka uzbrukumā bija izmantots traumatiskais ierocis, uzbrukumā bija iesaistīti divi vīrieši. Visam aculiecinieks bija pats Jākobsons, bērns varēja redzēt incidenta sākumu," sacīja Sozinovs.

Jau vēstīts, ka Jākobsons uzbrukumu piedzīvojis ceturtdienas pēcpusdienā savas mājas kāpņu telpā Rīgā. Viņš bija kopā ar dēlu, kuru pirms sašaušanas aizsūtījis prom. Jākobsons tika sašauts sejā, viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Jākobsons strādā portālā "kompromat.lv". Viņš plašāk kļuva pazīstams, kad viņu pērn aizturēja policija par, iespējams, Rīgas mēra Nila Ušakova ("Saskaņas centrs") elektroniskā pasta sarakstes publiskošanu.

Jākobsons daudz ir rakstījis par Daugavpils domes dažādiem, viņaprāt, aizdomīgiem darījumiem, aprakstījis Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes bijušā vadītāja Vladimira Vaškeviča krimināllietu, pēdējā laikā viņš rakstīja par radikāļa Jevgeņija Osipova ģimenes biznesu, tostarp, iespējams, pornofilmu uzņemšanu, kā arī izvirzījis versijas par čečenu diasporas pārstāvja Bislana Abdulmuslimova iespējamo saistību ar Latvijas politiskajiem spēkiem.

"kompromat.lv" žurnālists Aleksandrs Šabanovs uzskata, ka uzbrukums žurnālistam ir atriebība vai iebiedēšana, kas saistīta ar viņa profesionālo darbību.

Viena no jaunākajām publikācijām Jākobsons aprakstījis policijas veikto izmeklēšanu par elektroniskās sarakstes zādzībā aizdomās turēto prokūristu Juriju Kozlovu, kurš ir saistīts ar miljonāru Borisu Rjazanski, kuru apsūdz kukuļdošanas organizēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!