Foto: F64
Pusotru gadu pēc advokāta Aināra Platača pazušanas mīklainos apstākļos policija izmeklē divas notikušā versijas, bet skaidri arī norāda, ka tai nav nekādu pierādījumu, ka pret advokātu būtu notikusi vardarbība un viņš būtu noslepkavots.

Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš otrdien žurnālistiem apliecināja, ka joprojām lietā notiekot aktīvs darbs, un policijai esot cerība šo pazušanas lietu, kas gan likuma izpratnē kvalificēta pēc Krimināllikuma panta par slepkavību, atklāt.

"Ar katru nedēļu, ar katru mēnesi, ko veic aktīvā darbā policija, sašaurinās pārbaudāmo personu un versiju loks," apgalvoja Lazdiņš. Sašaurinot šo loku, policija varot nopietnākus spēkus veltīt jau daudz konkrētākam darbam. Notiekot arī operatīvie pasākumi.

Lazdiņš uzsvēra, ka spriest par slepkavību var tikai tad, kad ir līķis. Policijai gan ir aizdomas, ka pret advokātu veikta vardarbība, bet nekādu pierādījumu tam neesot.

Joprojām policija izmeklē divas notikušā versijas - notikusi slepkavība, vai arī nav notikusi slepkavība. Šai versijai izvirzītas divas apakšversijas - Platacis labprātīgi pats pazudis, vai arī viņš pazudis vardarbīgā ceļš.

Jau ziņots, ka 2010.gada 25.maijā Valsts policijā tika saņemts iesniegums par Platača pazušanu un par to tika sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!