Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes policijas darbiniekien, piesaistot zemessardzi un kinologu, kā arī veicot aktīvus meklēšanas pasākumus, izdevies atrast divas bezvēsts pazudušas sirmgalves, portālu "Delfi" informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece.

Pirmdien, 5. novembrī, pēc pulksten 18 tika saņemta informācija par 1940. gadā dzimušu sievieti, kura nebija atgriezusies savā dzīvesvietā Skrīveros. Policisti, sadarbībā ar zemessargiem un kinologu, sāka šīs sievietes meklēšanu. Tā turpinājās arī nākamajā dienā, kad pēcpusdienā sieviete tika atrasta – viņa bija apmaldījusies dziļi mežā un nokļuvusi purvā. Sieviete nodota mediķu aprūpē.

Savukārt šā gada 31. oktobrī, ap pulksten 23 policijā tika saņemta informācija par 1947. gadā dzimušu sievieti, kura nebija atgriezusies savā dzīvesvietā Vecumnieku novadā. Policisti kopā ar zemessargiem nekavējoties uzsāka aktīvu pazudušās sievietes meklēšanu, kuras laikā tika pārmeklētas visas iespējamās sievietes atrašanās vietas. Meklēšanas pasākumi vainagojās ar panākumiem, jo sieviete tika atrasta un nodota mediķu aprūpē.

Policija atkārtoti atgādina, ka, izejot no savas dzīvesvietas, nevajag aizmirst līdzi paņemt uzlādētu mobilo tālruni, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt palīdzību, bet dienesti varētu identificēt tālruņa atrašanās vietu.

Ja cilvēks iet uz mežu ogot, sēņot vai pastaigāties, tad vajag informēt par to savus radus, draugus vai kaimiņus, kā arī pavēstīt viņiem par to, kad viņi plāno atgriezties.

Arī apģērbam ir jābūt atbilstošam laika apstākļiem, ar atstarojošiem elementiem. Nevajag aizmirst līdzi paņemt lukturīti, svilpi un medikamentus, ja cilvēks tādus lieto, kā arī ūdeni. Ja persona dodas uz mežu, tad jāiet tikai uz labi zināmu vietu, un tikai rīta pusē, nevis pēcpusdienā, jo tumsa var pienāk ātri.

Ja cilvēks ir apmaldījies, tad nevajag krist panikā, bet mēģināt noorientēties apvidū, un,ja tas neizdodas, tad jāzvana uz tālruni 110 vai 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!