Foto: DELFI

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra šonedēļ Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai nodevusi krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par mēģinājumu noslepkavot Speciālo uzdevumu bataljona policistu, portāls “Delfi” uzzināja prokuratūrā.

Vīrietim apsūdzība uzrādīta par slepkavības mēģinājumu sevišķi pastiprinošos apstākļos - jo cietušais - Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbinieks, pildīja savus dienesta pienākumus un trafarētā autoekipāžā kopā ar kolēģiem patrulēja. Apsūdzētais vīrietis, pamanot policijas darbiniekus, mēģināja bēgt, policijas darbinieki viņam sekoja un centās aizturēt.

Prokuratūra uzskata, ka apsūdzētais "tīši izdarīja vienu šāvienu no tuva attāluma, raidot to policijas darbinieka galvas apvidū. Nodoms izdarīt slepkavību netika realizēts līdz galam no viņa gribas neatkarīgu iemeslu dēļ". Pats apsūdzētais savu vainu neatzina.

Apsūdzība viņam uzrādīta par slepkavības mēģinājumu vainu pastiprinošos apstākļos un neatļautu šaujamieroča glabāšanu un par to likums kā sodu paredz piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un arī brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Jau vēstīts, ka Rīgas tiesas apgabala prokuratūra jūnijā uzrādīja apsūdzību bijušajam slepkavam par mēģinājumu nošaut Speciālo uzdevumu bataljona policistu.

Aģentūra LETA iepriekš vēstīja, ka pagājušā gada 9.novembrī Purvciemā Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona patruļas uzmanību piesaistīja kāds vīrietis, kurš, ieraugot policistus, mēģināja aizbēgt. Pakaļdzīšanās rezultātā, kad viens policists gandrīz jau bija notvēris bēgli, viņš pagriezās un izšāva uz policistu.

Pateicoties speciālai sagatavotībai, policistam izdevās izvairīties, un lode cauršāva tikai viņa galvassegu.

Uzbrucējs tika aizturēts. Tas izrādījās 1967.gadā dzimis vīrietis, kurš agrāk notiesāts par slepkavībām un pavisam nesen atbrīvojies no ieslodzījuma. Aizturētajam izņemta pistole un munīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!