Foto: PantherMedia/Scanpix

Likumsargi aizdomās par velosipēda zādzību aizturējuši kādu 1983. gadā dzimušu vīrieti, kurš zagto mantu bija pārdevis lombardā, informēja Valsts policija.

Policistiem izdevās to atgūt un atdot īpašniekam.

Divriteni garnadzis nozadzis 10. augusta naktī Rīgā, Stabu ielā, no kāda daudzdzīvokļu nama kāpņu telpas. To, ka velosipēds nozagts, īpašnieks konstatējis nākamajā rītā un par to paziņojis policijai.

Policisti, kas specializējas velosipēdu zādzību apkarošanas jomā, un Rīgas Latgales iecirkņa Kriminālpolicija uzsāka iespējamā ļaundara meklēšanu. Tika noskaidrot iespējamais zaglis un likumsargi otrdien, 30. augustā, Čiekurkalnā viņu aizturējuši. Vīrietis iepriekš sodīts par narkotiku lietošanu.

Turpinot darbu, noskaidrots, ka šī nav vienīgā divriteņa zādzība, ko pastrādājis notvertais vīrietis. Aizturētais atzinies, ka arī 21. jūlijā Rīgā, Ģertrūdes ielā, nozadzis divriteni. Arī toreiz viņš velosipēdu no kāpņu telpas nozadzis nakts laikā. Šo divriteni gan zaglis bija izjaucis un detaļas pārdevis, tāpēc īpašniekam to atgūt neizdevās.

Saistībā ar izdarītajiem noziegumiem uzsākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 171. panta 1. daļas un 180. panta – par zādzību un zādzību nelielā apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!