Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Rīgas pašvaldības policijas darbinieki pie vecāsmātes nogādājuši kādu četrus gadus vecu puisēnu, kurš naktī sēdējis kādā Vecmīlgrāvja pieturvietā, kamēr vecāki netālu nodevušies azartspēlēm.

Pašvaldības policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka trešdien, 19. septembrī, pulksten 22.35 Ziemeļu pārvaldes darbinieki saņēmuši informāciju par manāmi iereibušiem vecākiem ar mazu bērnu kādā Augusta Dombrovska ielas sabiedriskā transporta pieturvietā. Apstākļu noskaidrošanai uz notikuma vietu norīkota tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa.

Tuvojoties norādītajai pieturvietai, likumsargi pamanījuši kādu vīrieti ar aptuveni četrus gadus vecu puisēnu. Uzsākot sarunu ar vīrieti, no blakus esošās spēļu zāles izskrējusi kāda manāmi iereibusi sieviete. Viņai pa pēdām sekojis arī vīrietis.

Sieviete pēkšņi puisēnu demonstratīvi apķērusi, paņēmusi klēpī un sakārtojusi viņa apģērbu. Dāma policistiem pastāstījusi, ka esot zēna māte. Savukārt no spēļu zāles iznākušais vīrietis atklājis, ka esot zēna tēvs.

Jautājot, kāpēc puika atrodas pieturvietā ar svešu vīrieti, kamēr vecāki atrodas izklaides vietā, pāris atbildējis, ka tūlīt jau došoties katrs uz savām mājām. Ikdienā bērns dzīvojot pie mātes. Notikuma dienā bijušie dzīvesbiedri satikušies pie paziņām, kur lietoti grādīgie dzērieni. Pēc tam visi kopīgi nolēmuši doties uz spēļu zāli. Viens no paziņām zēnu pieskatījis pieturvietā, kamēr pārējie ļāvušies azartspēlēm.

Ņemot vērā, ka vecāki nebija spējīgi par savu atvasi parūpēties, noskaidrots, ka par bērnu var uzņemties rūpes vecmāmiņa. Sieviete pēc likumsargu zvana nekavējoties ieradusies notikuma vietā un mazdēlu aizvedusi uz savu dzīvesvietu. Sirmās kundzes dzīvoklī veikta pārbaude, kuras laikā konstatēti bērnam labvēlīgi apstākļi.

Lietas materiāli saistībā ar notikušo nosūtīti Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem vecāku atbildības izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!