Foto: stock.xchng

Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki 22. maija naktī izsaukti uz Ziepniekkalnu, kur mediķi izsaukumā konstatējuši iereibušus vecākus ar četriem mazgadīgiem bērniem antisanitāros apstākļos, informē policijā.

Notikuma vietā policisti sastapa pamatīgi iereibušu 26 gadus vecu sievieti, kura, kā vēlāk izrādījās, ir māte četriem dzīvoklī esošajiem bērniem un turklāt ir piektā bērna gaidībās.

Apskatot dzīvokli, tika konstatēts, ka tas ir nolaists – grīda bija netīra, sienas apzīmētas, visapkārt mētājās netīras drēbes un rāpoja prusaki. Trim puisēniem nebija savas gultiņas un viņi gulēja kopā uz stūra dīvāna, savukārt jaunākais bērns – divus gadus veca meitenīte – gulēja zīdaiņu gultiņā. Meitenītei ilgstoši nebija mainītas autiņbiksītes.

Policijai ierodoties, māte histēriski kliedza un ar cieņu aizskarošiem vārdiem nolamāja ārsti, kas nomainīja meitenītei autiņbiksītes. Abi iereibušie vecāki tika atdalīti no bērniem.

Pārbaudot alkohola koncentrāciju izelpā, konstatēts, ka grūtniece ir 1,87 promiļu reibumā.

Gan policisti, gan bērnu tēvs centās sievieti nomierināt, taču histēriskā kliegšana turpinājās. Uz notikuma vietu tika izsaukta vēl viena Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde. Pēc brīža visiem bērniem tika veiktas medicīniskās apskates, kuru laikā noskaidrojās, ka hospitalizācija nevienam bērnam nav nepieciešama.

Tika nolemts bērnus šķirt no ģimenes un nogādāt drošā vidē, krīzes centrā. Savukārt iereibusī grūtniece tika hospitalizēta.

Lietas materiāli nosūtīti Rīgas bāriņtiesas speciālistiem, kuri pašlaik jau ir pārtraukuši aizgādības tiesības vecākiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!