Foto: Valsts policija
Ceturtdien Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa darbinieki aizturēja divas personas par nelegālu alkoholisko dzērienu glabāšanu. Kratīšanu laikā kopumā atsavināti aptuveni 2120 litri nelegālā alkohola, 119 280 nelegālo cigarešu, kā arī 140 litri dīzeļdegvielas, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas Kriminālpolicijas darbinieki pirms neilga laika saņēma informāciju par iespējamu nelegālā alkohola glabāšanu un tirdzniecību. Par notikušo tika uzsākts kriminālprocess un izmeklēšanas laikā policijas darbinieki noskaidroja aizdomās turamās personas.

20.novembrī, Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar ceļu policiju Priedainē apturēja aizdomās turamā, 1950. gadā dzimušā vīrieša, automašīnu. Pārbaudot vīrietim piederošo automašīnu, policisti konstatēja, ka vīrietis nelikumīgi pārvadā 100 litrus alkoholisko dzērienu.


Izmeklēšanas laikā policijas darbinieki noskaidroja, ka aizturētais vīrietis alkoholiskos dzērienus iegādājies Rīgā, Imantā, kāda garāžu kooperatīva teritorijā.

Veicot kratīšanu noskaidrotajā adresē divās garāžās, kopumā tika atsavināti vēl 2021 litri nelegālā alkohola, 119 280 nelegālo cigarešu ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes markām un 140 litri dīzeļdegvielas.

Par nelikumīgā alkohola glabāšanu tika aizturēts arī 1960. gadā dzimis vīrietis. Pret abiem aizturētajiem vīriešiem ir sākti kriminālprocesi par alkoholisko dzērienu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju lielā apmērā.

Abi aizturētie šobrīd atrodas īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Izmeklēšanas laikā Valsts policija vēl skaidros nelegālo akcizēto preču izcelsmi, kā arī turpina skaidrot citu personu saistību ar nelegālo akcizēto preču realizēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!