Septembra nogalē publicētajā video, kurā redzama savāda likumsargu alkometru mērījumu nesakritība, redzamais Ceļu policijas darbinieks no darba Valsts policijā aizgājis pēc paša vēlēšanās un policijas struktūrvienībās vairs nestrādā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Kā skaidroja policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, tas nenozīmējot, ka dienesta pārbaude ar to tiek izbeigta. Patlaban pārbaude turpinoties, bet jau ir konstatēts, ka pārkāpti policijas darbu reglamentējošie normatīvie akti.

Policija pabeigs dienesta pārbaudi, lai pilnā apmērā noteiktu darbinieka vainu un viņš vēlāk nevarētu atgriezties dienestā policijā.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka sociālais vlogs "Juno" īstenojis eksperimentu, kurā atklājis savādu policijas alkometru mērījumu nesakritību. Publicētajā video bija redzams kāds jaunietis, kurš pirms sēšanās pie auto stūres, ar, kā apgalvo "Juno", sertificētu alkometru izmēra alkohola līmeni izelpā. Alkometrs konstatējis, ka līmenis nepārsniedz atļauto, tomēr automašīnu apturējušā likumsarga veiktie mērījumi ievērojami atšķīrušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!