Foto: Publicitātes attēli

10. oktobrī, neilgi pirms pulksten 18, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no kolēģa, kurš, ārpus darba laika pastaigājoties, ievērojis kādu puisi, iespējams, tirgojot narkotikas. Jaunietis kādai garāmgājējai nodevis aizdomīgu maisiņu, portālu "Delfi" informēja RPP preses pārstāve Lāsma Zemene.

Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā RPP autopatruļa, kas, ierodoties notikuma vietā, sastapa izsaucēju un abas aizdomīgās personas.

Iespējamais narkotiku tirgonis pārmeklēšanas laikā sāka aktīvi pretoties, atteicās pakļauties policistu likumīgajām prasībām, izrāva somu no policistu rokām, sakot, ka esot nepilngadīgs un policistiem neesot tiesību pārbaudīt viņa mantas.

Pārmeklēšanas laikā pie puiša atrasti vairāki iepakojumi ar nezināmas izcelsmes vielām, maza izmēra elektroniskie svari un viltoti dokumenti. Jaunietis atzinās, ka dokumentus izgatavojis, lai tirdzniecības vietās varētu iegādāties cigaretes un alkoholu.

Tā kā puisis aktīvi pretojās, viņš tika saslēgts rokudzelžos un ievietots policijas operatīvā transportlīdzekļa pagaidu aizturēšanas nodalījumā.

Aculiecinieks kolēģiem pastāstīja, ka iespējamā narkotiku pircēja aizdomīgo maisiņu noslēpusi jakas aizmugurē īsi pirms policijas ierašanās. Pārmeklējot jaunieti, tika atrasts noslēptais iepakojums ar nezināmas izcelsmes vielu.

Datu pārbaudes laikā noskaidrots, ka abi jaunieši ir 17 gadus veci.

Abas personas nodotas Valsts policijas darbinieku rīcībā, lai veiktu turpmākās procesuālās darbības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!