Foto: LETA
Trešdien Brunavas pagastā policistam nācies skriešus sekot un pēcāk sašaut kāda traktora, pie kura stūres sēdēja iereibis vadītājs, riepas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Kā liecina policijas sniegtā informācija, likumsargu uzmanību pievērsis traktorista braukšanas stils, kas radījis aizdomas, ka viņš ir alkohola reibumā. Tāpat policisti pamanījuši, ka traktorā tiek vests kāds pasažieris, lai gan tas nav atļauts.

Policisti pieprasījuši traktora vadītājam apstāties, taču vīrietis ignorējis policistu prasības un pēkšņi nogriezies uz tīruma, turpinot kustību, tādēļ vienam no policistiem nācies traktoram sekot skriešus.

Lai piespiestu traktoristu apturēt spēkratu, policisti gaisā raidījuši vairākus brīdinājuma šāvienus, taču tie tika ignorēti, tādēļ policisti sašāvuši divas traktora riepas. Traktorists gan vēl mēģinājis turpināt braukšanu, taču pēc brīža apstājies, un tad arī aizturēts.

1970. gadā dzimušais traktorists bijis 1,6 promiļu alkohola reibumā un vadījis traktoru tiesas lieguma laikā, jo savulaik jau pieķerts braucot dzērumā, par ko viņam atņemta vadītāja apliecība.

Pret iereibušo traktoristu sākta administratīvā lietvedība par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Tāpat ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja ir atņemtas vadīšanas tiesības un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!