Foto: DELFI

Valsts policija (VP) Preiļos aizturējusi kādu vīrieti, kurš sabiedriskā vietā lietojis alkoholiskos dzērienus. Vīrietis likumsargiem vispirms piedāvāja 10 eiro kukuli, bet pēc tam pretojās aizturēšanai, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Preiļos, veicot ierasto patrulēšanu, policisti bija pamanījuši kādu aizdomīgu vīrieti. Pienākot tuvāk, kļuva skaidrs, ka vīrietis pārkāpj sabiedriskās kārtības noteikumus lietojot alkoholu sabiedriskā vietā, kā arī, apskatot viņa personīgās mantas, policisti noskaidroja, ka viņš uzglabā cigaretes "NZ" bez Latvijas akcīzes marķējuma.

Izskaidrojot, ka par šādiem likumpārkāpumiem ir paredzēta atbildība, policisti noformējuši protokolu, taču tā vietā, lai izpildītu policijas darbinieku likumīgās prasības, vīrietis likumsargiem piedāvājis kukuli, lai netiktu noformēts protokols, bet, kad tas neizdevās, aizturēšanas laikā izrādīja fizisku pretošanos. Lai agresīvo vīrieti varētu nogādāt iecirknī, likumsargiem nācās pielietot arī speciālos līdzekļus.

Pašlaik saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Tāpat vīrietis var tikt saukts pie atbildības arī par pretošanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Par kukuļa došanu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai naudas sods.

Par pretošanos varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, ja tā izpilda tai uzliktos dienesta pienākumus, vai par pretošanos personai, ja tā piedalās noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā, vai par šo personu piespiešanu izpildīt acīmredzami prettiesiskas darbības, ja pretošanās vai piespiešana izdarīta, lietojot vardarbību vai piedraudot ar vardarbību, likums kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!