Foto: F64

Svētdien, 26. februārī, pulksten 13:29 ugunsdzēsēji steigušies uz Preiļu novada Saunas pagastu, kur degusi dzīvojamā māja, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Notikuma vietā VUGD speciālisti secinājuši, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja 100 kvadrātmetru platībā un vasaras virtuve 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji secinājuši, ka pastāv uguns izplatīšanās draudi uz blakus esošo kūti, tāpēc no tās evakuējuši trīs mājlopus.

Ugunsgrēkā cietusi apmēram 33 gadus veca sieviete, kura sagriezusi roku ar stiklu, nesot ārā sadzīves mantas. Cietis arī apmēram 78 gadus vecs vīrietis, kurš guvis apdegumus.

Abi cietušie nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 17:04.

Pulksten 16:58 saņemts izsaukums uz Viļānu novada Viļānu pagastu, kur arī ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties ugunsdzēsēji konstatējuši, ka deg vienstāvu dzīvojamā māja 90 kvadrātmetru platībā.

Mēģinot ugunsgrēku nodzēst saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cietis apmēram 50 gadus vecs vīrietis, kurš nodots NMPD mediķiem.

Ugunsgrēks likvidēts pulksten 20:58.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!