Foto: LETA

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par huligānismu par, iespējams, pret advokātu Induli Balmaku vērsto kampaņu. Tās laikā pie viņa dzīvesvietas Rīgā novietota automašīna ar videoekrānu un skaļruņiem, ziņojot, ka Balmaks ceļojumā ēdis korejiešu tradicionālo ēdienu - suņa gaļu.

Kā trešdien vēstī portāls "Pietiek.com", Valsts policija aizturējusi vadītāju, kas bijis pie stūres spēkratam, uz kura izvietota portāla vairākkārt aprakstītajam advokātam veltīta reklāma. Portāls norāda, ka policijas darbinieki autovadītājam atņēmuši atslēgas no trafarētās un ar lielformāta ekrānu aprīkotās automašīnas, kas atradās pie Balmaka dzīvesvietas, savukārt pašu autovadītāju nogādājuši policijas iecirknī.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" apstiprināja, ka trešdien Valsts policijā saņemts iesniegums no kādas māmiņas par to, ka Miera ielā viņas mazgadīgais bērns ir redzējis auto, kurā tiek attēlota vardarbība pret dzīvniekiem.

Brasas iecirkņa darbinieki devušies uz norādīto notikuma vietu un sākotnēji saistībā ar administratīvo procesu aizturējuši automašīnas vadītāju un arī automašīnu, uz kuras piekabes bija ekrāns, kurā attēloti vardarbīgie videomateriāli.

Pēc apstākļu pārbaudes policija sākusi kriminālprocesu par huligānismu. Sadovskis norāda, ka lēmums par kriminālprocesa sākšanu saskaņots ar prokuratūru.

Krimināllikuma 231. pants – par huligānismu – paredz, ka par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Jau ziņots, ka zvērinātam advokātam Indulim Balmakam esot aizdomas par izvērstu ļaunprātīgu kampaņu pret viņu saistībā ar pērn plaši izskanējušo "Peltes īpašumu" lietu, kurā iesaistīti maksātnespēja procesa administrators Māris Sprūds un kādreizējais Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Aigars Lūsis.

"Izskatās, ka vajāšana ir sasniegusi jaunu līmeni, un man ir pamats domāt, ka šī kampaņa, tāpat kā histērija portālā "Pietiek", varētu nākt no mana procesuālā oponenta civillietā," iepriekš norādījis advokāts, plašākus komentārus nesniedzot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!