Policija ierosinās krimināllietu pret jaunieti, kura ceturtdien Rīgā pie Brīvības pieminekļa mēģināja ar neļķi iepļaukāt Velsas princi Čārlzu. Drošības policijas priekšnieka vietnieks Didzis Šmitiņš sacīja, ka krimināllietu pret 16 gadus veco skolnieci no Daugavpils Aļinu Ļebedevu ierosinās par ārvalstu pārstāvja dzīvības un veselības apdraudējumu.
Saskaņā ar krimināllikumu par šādu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 15 gadiem.

Jau vēstījām, ka ceturtdien pie Brīvības pieminekļa jauniete mēģināja ar neļķi iepļaukāt Velsas princi Čārlzu. Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta darbinieki jaunieti aizturēja un nogādāja Valsts policijā.

Pēc BNS rīcībā esošās informācijas, pie jaunietes atrasta laikraksta "Večerņij Daugavpils" redaktores apliecība. Tomēr šāda laikraksta Daugavpilī nav, bet eksistē šāda nosaukuma lappuse vietējā laikrakstā "Miljons". Laikraksta izdevējs Grigorijs Ņemcovs BNS sacīja, ka 16 gadus veca meitene, kas sevi sauc par Aļinu, laikrakstā nestrādājot, turklāt lappusītei nav atsevišķa redaktora, tāpēc arī šāda veida apliecība nevienam nav izsniegta.

Valsts prezidente Vara Vīķe-Freiberga ir atvainojusies princim Čārlzam par incidentu pie Brīvības pieminekļa, un viņš uz to reaģējis ar sapratni.

Princis Čārlzs ceturtdien uzsācis savu otro vizīti Latvijā, kuras laikā viņš vēlas klātienē iepazīties ar Latvijas progresu kopš viņa pirmās viesošanās Latvijā 1995.gadā, valsts sasniegumiem ceļā uz Eiropas Savienību un NATO, kā arī iepazīties ar Latvijas otru lielāko pilsētu Daugavpili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!