Prokuratūra uzrādījusi apsūdzības par slepkavībām laupīšanas nolūkā trim cilvēkiem, kurus turēja aizdomās par Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja (ONKAB) bijušā vicešefa Vsevoloda Levina dēla un Rīgas Veterinārās pārvaldes priekšnieka Artūra Fokina slepkavībām.
Organizēto noziegumu un citu speciālo nozaru prokuratūras prokurors Jurijs Stepanovs BNS pastāstīja, ka par Levina slepkavību laupīšanas nolūkā apsūdzētas divas personas, tostarp viena nepilngadīga. Šī slepkavība neesot saistīta ar grupējuma darbību, kurā bijušas iesaistītas šīs personas.

Savukārt par Fokina nogalināšanu un laupīšanu apsūdzēts viens no Levina iespējamajiem slepkavām un vēl kāds no bandas dalībniekiem. Stepanovs pastāstīja, ka nogalināt veterināru apsūdzētie nolēmuši aplaupīšanas laikā.

Kopumā šajā lietā, kurai ir vairāk nekā 20 sējumu, iesaistīti vēl trīs cilvēki. Grupas rēķinā ir 13 dzīvokļu zādzības, trīs četras bruņotas laupīšanas, vairākas slepkavības un citi noziegumi. Stepanovs prognozēja, ka galīgo apsūdzību šai grupai varētu uzrādīt par bandītismu, bet pagaidām tās dalībnieki apsūdzēti par dažādiem nodarījumiem - laupīšanām, zādzībām un citiem.

Grupā darbojies arī aprīļa sākumā Mežaparkā izmeklēšanas eksperimenta laikā izbēgušais Vilis Sprudzāns, kuru policija vēlāk aizturēja. Viņš neesot bijis iesaistīts Fokina un Levina slepkavībās, bet darbojies bandā.

Stepanovs prognozēja, ka lietas daļu, kurā apsūdzēts nepilngadīgais, varētu nosūtīt uz tiesu jau augusta nogalē, savukārt pārējo personu nodarījuma izmeklēšana varētu aizņemt ilgāku laiku - gadu vai vairāk.

Jau ziņots, ka policija izmeklēšanas laikā noskaidroja - četri Fokina un Levina lietā aizturētie un vēl viens par slepkavību aizturētais Ruslans M. bijuši iesaistīti vēl vismaz desmit citos noziegumos, tostarp trīs laupīšanās, četrās dzīvokļu zādzībās, kā arī divos sprādzienos, vienā smagu miesas bojājumu nodarīšanā un slepkavības mēģinājumā.

Fokins tika nošauts aizpērn naktī uz 17.februāri automašīnu stāvlaukumā netālu no viņa mājām. Toreizējais zemkopības ministrs Aigars Kalvītis bija gandrīz pārliecināts, ka Fokins ir noslepkavots viņa profesionālās darbības dēļ.

Savukārt ONKAB šefa vietnieka dēlu divi jaunieši marta sākumā nošāva pie dzīvokļa durvīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!