Foto: LETA

Iemesls, kādēļ varas iestādēs trešdien pārbaudījušas trīs "Gan Bei" restorānus, ir iespējamā izvairīšanās no PVN nomakasas lielos apmēros, vēsta TV3 ziņas.

Kā norādīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, lieta ierosināta par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un manipulācijām ar gramatvedības atskaitēm. Šobrīd varas iestādēm esot pierādījumi, ka piecu mēnešu laikā valstij nodarītie zaudējumi esot 780 000 eiro, nenomaksājot PVN.

Jau ziņots, ka trešdien likumsargi pārmeklēja trīs "Gan Bei" restorānus. Procesuālās darbības notikušas restorānos tirdzniecības parkā "Alfa", "Domina" un "Rīga Plaza".

Atsaucoties uz portālu "Pietiek", "Delfi" jau rakstīja, ka Ģenerālprokuratūra trešdien, 10.decembrī, lūgusi Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai atļauju veikt kratīšanu partijas "Saskaņa" deputāta Sergeja Potapkina dzīvesvietā saistībā ar kriminālprocesu, kurā iesaistīta deputāta sieva Gaļina Karmača, kas savukārt ir viena no "Gan Bei" restorānu līdzīpašniecēm.

Portāls "pietiek.com" ziņoja, ka kratīšanas atļauja lūgta saistībā ar kriminālprocesu, kurā iesaistīts Potapkina sievai Gaļinai Karmačai daļēji piederošais restorānu biznesa uzņēmums SIA "Lage Ltd.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!