Foto: LETA
Alūksnes rajona prokuratūras prokurore 17. jūnijā tiesai nodevusi krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukti deviņi Vjetnamas pilsoņi par Latvijas robežas nelikumīgu šķērsošanu personu grupā, portālu “Delfi” informēja Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar vienošanās protokoliem laikā no 6. jūnija līdz 8. jūnijam apsūdzētās personas kopā ar vienu nepilngadīgu Vjetnamas pilsoni gājušās kājām ārpus vietas, kur atļauta robežas šķērsošana un bez ceļošanai derīgiem dokumentiem, personu grupā tīši nelikumīgi šķērsojušas valsts robežu virzienā no Krievijas uz Latviju.

Apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 284. panta 2. daļas. Par to paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods. Savukārt pret nepilngadīgo personu kriminālprocess izbeigts pēc Kriminālprocesa likuma 379. panta pirmās daļas 3. punkta.

Ar apsūdzētajām personām jūnija otrajā pusē noslēgtas vienošanās par vainas atzīšanu un sodu. Alūksnes rajona prokuratūras prokurore nosūtījusi ierosinājumus tiesai par minēto vienošanos apstiprināšanu.

Lietas nodotas vienošanos apstiprināšanai Alūksnes rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!