Foto: Shutterstock

Sestdien, 19. augustā, ap pulksten 11 Valsts policija saņēmusi informāciju no Purvciema iedzīvotājiem par to, ka kādā daudzdzīvokļu namā, iespējams, vieni paši atstāti divi mazi bērni, informē policijā.

Notikuma vietā policistus sešus gadus vecais puika un četrus gadus vecā meitene dzīvoklī neielaida, tāpēc izsaukts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, lai atvērtu durvis. Tobrīd bērni pavadījuši laiku pie planšetdatora un nav zinājuši, kad māte devusies prom – šajā pašā vai iepriekšējā dienā. Abi bērni bijuši veseli un paēduši, taču dzīvoklī valdījusi nekārtība un netīrība, norāda likumsargi.

Papildu policija norāda, ka 1990. gadā dzimusī bērnu māte uz telefona zvaniem neatbildēja. Ņemot vērā, ka māte audzina abas atvases viena, policisti sazinājušies ar bērnu vecmammu. Sieviete labprāt piekritusi mazbērnus pieskatīt, tāpēc policisti nogādājuši puiku un meiteni pie viņas.

Bērna māte iepriekš nav nonākusi policistu redzeslokā. Taču, aprunājoties ar iedzīvotājiem, policisti noskaidrojuši, ka pēdējā laikā jaunā sieviete aizrāvusies ar ballīšu apmeklēšanu un alkohola lietošanu, bieži bērnus atstājot dzīvoklī vienus.

Saistībā ar notikušo sākta administratīvā lietvedība par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu. Par notikušo informēta bāriņtiesa un sociālais dienests.

Policisti ir saņēmuši informāciju, ka sestdien ap pulksten 16 sieviete atnākusi mājās un sazinājusies ar savu māti. Šobrīd tiek skaidrots, kur sieviete atradusies visu šo laiku.

Policija atgādina, ka tik mazu bērnu atstāšana bez uzraudzības ir ļoti bīstama. Dažkārt pietiek vien ar nelielu neuzmanības mirkli, lai notiktu nelaime, nemaz nerunājot par bērnu atstāšanu mājoklī vieniem uz vairākām stundām vai pat dienām. Likumsargi aicina apkārtējos būt vērīgiem un informēt policiju pat tad, ja ir radušās tikai aizdomas, ka bērni ir atstāti vieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!