Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Otrdien, 31. oktobrī, ciemoties pie kādas sievietes ieradušās paziņas ar trīs gadus veco meitiņu, bet tad pāris piedzēries un aizbēdzis, pametot atvasi pie namamātes, portālu "Delfi" informē Rīgas pašvaldības policija (RPP).

RPP izsaukumu no nama saimnieces saņēma īsi pirms pulksten 21. Sieviete kārtībsargiem skaidroja, ka ciemiņi piedzērušies un sākuši strīdēties. Sadusmotā bērna māte aizskrējusi prom, bet viņai pa pēdām meties arī vīrs. Pēc brīža māte raidījusi akmeņus dzīvokļa logos, bet par bērnu vecāki aizmirsuši, pametot viņu pie namamātes.

Saimniece zināja stāstīt, ka vecāki pret meitenīti nevīžīgi izturējušies arī viesošanās laikā. Pēc pāra dramatiskās scēnas viņa bērnu pabarojusi, bet nobažījusies, ka meitenei varētu būt paaugstināta temperatūra. RPP darbinieki izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķus, kuri bažas par bērna veselību kliedēja, secinot, ka meiteni uz slimnīcu vest nav vajadzības.

Nedaudz vēlāk dzīvoklī pēc bērna ieradās tēvs. Viņš pastāstīja, ka sastrīdējies ar sievu, kura aizgājusi mājās un aizmigusi. Kungs atzina, ka izdzēris puslitru brendija. RPP darbinieki konstatēja, ka vīrietis ir 1,94 promiļu reibumā.

Vīrietim noformēts protokols par vecāku pienākumu nepildīšanu. Savukārt bērns šķirts no iereibušā tēva un nogādāts krīzes centrā. Informācija nodota RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai, kā arī Rīgas bāriņtiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!