Foto: Shutterstock

Šā gada 25. novembrī Jēkabpils prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā sešpadsmit gadu vecumu nesasniedzis pusaudzis apsūdzēts par seksuāla rakstura darbībām ar mazgadīgu personu, izmantojot cietušās bezpalīdzības stāvokli, lietojot vardarbību, portāls “Delfi” uzzināja prokuratūrā.

Pusaudzis apsūdzēts arī par četru neliela apmēra zādzību izdarīšanu, kā arī par vidēja smaguma miesas bojājumu nodarīšanu kādai citai personai. Tāpat apsūdzētajam celta apsūdzība par svešas mantas tīšu bojāšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 160. panta sestās daļas, 180. panta pirmās daļas, 126. panta pirmās daļas un 185. panta pirmās daļas (spēkā esošajā Krimināllikuma redakcijā).

Likums par anālu vai orālu aktu vai dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, kas saistīta ar vaginālu, anālu vai orālu iekļūšanu cietušā ķermenī, ja tas izdarīts, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo, ja tas izraisījis smagas sekas vai ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, kā sodu paredz mūža ieslodzījumu vai arī brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Savukārt par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā likums kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai arī piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Bet par tāda miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, kas nav bīstams dzīvībai, bet izraisījis ilgstošu veselības traucējumu vai vispārējo darbspēju ievērojamu paliekošu zaudēšanu mazāk nekā vienas trešdaļas apmērā (vidēja smaguma miesas bojājums),kā sods var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai arī piespiedu darbs, vai naudas sods.

Lieta nodota Jēkabpils rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!