Foto: LETA

Rīgas domes opozīcijas partijas "Vienotība" frakcijas priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte vērsusies pie Latvijas ģenerālprokurora, lai aicinātu viņu izvērtēt, vai zemes gabala maiņā nav saskatāmas pašvaldības un valsts līdzekļu izšķērdēšanas pazīmes, informēja partijas frakcijas deputāts Nils Josts.

Ēlertes vēstule Latvijas ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeijeram saistīta ar jautājumu par bērnudārzu pieejamību un mākslīgu rindu uzturēšanu latviešu bērnudārzos Rīgā. Lai gan Rīgā, it īpaši centrā, ir rindas uz bērnudārziem, Rīgas domes deputātu vairākums domes sēdē nobalsoja par atteikšanos no zemes gabala Tallinas ielā, kurš bija rezervēts bērnudārza celtniecībai, samainot to pret privātam īpašniekam piederošu zemes gabalu Tomsona ielā, teikts vēstulē. Līdz ar to "Vienotības" frakcijas priekšsēdētāja aicinājusi izvērtēt, vai zemes gabalu maiņā nav saskatāmas pašvaldības un valsts līdzekļu izšķērdēšanas pazīmes.

Pēc Rīgas pašvaldības pieprasījuma SIA "Biznesa konsultantu grupa" ir novērtējusi nekustamo īpašumu Tallinas ielā 1 780 000 eiro vērtībā, savukārt nekustamo īpašumu Tomsona ielā par 1 493 800 eiro, neskatoties uz to, ka īpašumam Tomsona ielā ir vērā ņemams apgrūtinājums – 1. vidusskolas ēka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!