Foto: Valsts policija

7. augustā Jūrmalā visu dienu Valsts policijas veikusi profilaktisko reidu, kurā aizturēts nelegālo akcīzes preču pārvadātājs un trī narkomāni, informēja Valsts policijā.

Reidā policisti pamanījuši aizdomīgu automašīnu, kuru nolēmuši pārbaudīt. Apturot aizdomīgo automašīnu un veicot tās pārbaudi, likumsargi konstatējuši, ka tajā atrodas ievērojams daudzums nelegālu cigarešu un alkohola.

Vīrietis, kurš pārvietojis nelegālās preces, aizturēts un nogādāts Jūrmalas iecirknī.

Likumsargi noskaidrojuši, ka šajā automašīnā kopumā atradušās 10 000 nelegālās cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām un aptuveni 100 litri nelegālā alkohola.

1948. gadā dzimušais aizturētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par nelegālo akcīzes preču pārvietošanu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīga pārvešanu, uzglabāšanu un realizāciju. Par šādu noziegumu soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizturētais atrodas izolatorā.

Tāpat reidā aizturētas vēl trīs personas, kuras, iespējams, lietojušas narkotiskās vielas. 1991. gadā dzimušais un abi 1978. gadā dzimušie aizturētie nogādāti ekspertīzes veikšanai. Arī šīs personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā.

Saistībā ar šo gadījumu sākta administratīvā lietvedība par psihotropo vielu neatļautu lietošanu. Par šādu pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 280 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!