Foto: stock.xchng
Par ebreju kapsētas apgānīšanu Rēzeknē policisti aizturējuši četru jauniešu grupu, kuri jau agrāk nonākuši likumsargu redzeslokā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

8. septembrī Rēzeknes policijas iecirknī saņemta informācija, ka Rēzeknē, Andreja Upīša ielā, apgānīta ebreju kapsēta. Piemiņas vietā salauzti vairāki puķu podi, izmīdītas vairākas kapu dobes un izmētāti ziedi.

Policija par notikušo sāka kriminālprocesu, un pārkāpēju noskaidrošanai veikti dažādi neatliekamie operatīvie pasākumi, tostarp piesaistīts Valsts robežsardzes kinologs ar suni. Tomēr tas gaidītos rezultātus nav devis.

Turpinot izmeklēšanu, policisti pārbaudījuši aizdomās turamo personu loku. Izmeklēšanu apgrūtinājis fakts, ka likumpārkāpuma vieta, proti, kapsēta, atrodas nomaļus un cilvēki tur praktiski neapgrozās.

12. septembrī kriminālpolicijas darbiniekiem izdevies noskaidrot un uz aizdomu pamata par pastrādāto pārkāpumu aizturēt jauniešu grupu četru cilvēku sastāvā – divus 2001. gadā dzimušus jauniešus, vienu 2002. gadā dzimušu jaunieti un vienu 1997. gadā dzimušu jaunieti. Visas četras personas jau agrāk nonākušas policijas redzeslokā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka jaunieši pastrādāja šo nedarbu huligānisku motīvu vadīti.

Aizturētos par kapa apgānīšanu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Par soda veidu lems tiesa. Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!