Foto: Shutterstock
Ceturtdien Rēzeknē pēc nolaupīšanas Oļegs S. nošāvis savu bijušo sievu, Valsts robežsardzes koledžas darbinieci Angelinu R. Abiem bijuši divi bērni, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Ceturtdien, 10.aprīlī, ap dienas vidu Rēzeknē, Krimuldas ielā, 1979.gadā dzimis vīrietis, piedraudot ar zagtu pistoli, nolaupījis savu bijušo sievu, 1979.gadā dzimušu sievieti, informēja Valsts policijā. Vēlāk abi atrasti miruši. Valsts policijas pārstāve Anastasija Laizāne portālam "Delfi" apliecināja, ka vīrietis un sieviete atrasti miruši. Visticamāk, vīrietis nošāva bijušo sievu un tad nošāvās pats.

Policija noskaidroja, ka iemesls šādai noziedzīgai vīrieša rīcībai bija personīga rakstura nesaskaņas starp bijušajiem laulātajiem.

Robežsardzē portāla "Delfi" noskaidroja, ka nošautā koledžā nodarbojās ar izglītības procesa nodrošināšanu un darba biedri viņu raksturo pozitīvi.

Ceturtdien vīrietis, piedraudot ar pistoli, licis sievietei iekāpt apvidus automašīnā un aizvedis.

Piektdien, turpinot apjomīgos meklēšanas pasākumus, kuros bija iesaistīti ap 200 cilvēku, tajā skaitā Zemessardzes un Valsts robežsardzes spēki, meža masīvā Rēzeknes novada Griškānu pagastā atrasta automašīna un divi meklējamo personu līķi ar šautām brūcēm.

Robežsardzē noskaidrots, ka robežsardzes helikopters pēc informācijas saņemšanas veicis Rēzeknes pilsētas un novada teritorijas apsekošanu no gaisa. Robežsardzes darbiniekiem bijusi zināma automašīna, ar kādu iespējamais laupītājs pārvietojies, taču apsekošanā helikopters spēkratu nav fiksējis.

Patlaban noskaidrots, ka pistoli vīrietis nozadzis no seifa patēva mājās Strūžānos. Visticamāk, sievietes nolaupīšanas iemesls - savstarpējas problēmas, iepriekš informēja policijā.

Nolaupītās sievietes meklēšana sākusies vakar pa dienu un turpinājusies visu nakti, meklēšanas pasākumos ticis iesaistīts arī helikopters. Piektdien meklēšanas darbi tika turpināti, līdz policija atrada abu mirstīgās atliekas.

Nacionālajos bruņotajos spēkos paskaidroja, ka pēc policijas lūguma aptuveni 30 karavīri un zemessargi Rēzeknes novadā tikuši iesaistīti uzbrucēja meklēšanā.

Sākts kriminālprocess.

Policija izvērtēs arī to, kā vīrietis varēja piekļūt pie patēva ieroča, kurš glabājās seifā. Visticamāk, viņš zināja seifa kodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!