Foto: Valsts policija

Tā dēvētajam 'Rēzeknes laupītājam' Ralfam Tokaho, kurš pērn vasarā bija iesaistīts trillera cienīgos notikumos, prokurors uzrādījis apsūdzību bruņotā laupīšanā un citos noziegumos, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Apsūdzība liecina, ka vīrietis vispirms novēroja kādu autoservisu Rēzeknē, kuru pēc kāda laika aplaupīja, lietojot šaujamieroci. Pēc izdarītā viņš brauca ar nolaupītu automašīnu un, bēgot no policijas patruļas, izraisīja ceļu satiksmes negadījumu. Tur vīrieti panāca policisti, bet vīrietis, lietojot šaujamieroci, uzbruka likumsargam un nolaupīja viņu automašīnu.

Tāpat apsūdzētais vīrietis bēguļoja no policijas Rēzeknes novadā un pilsētā, līdz likumsargi kopīgiem spēkiem ar robežsargiem atrada un aizturēja.

Tokaho tiek saukts pie atbildības par šaujamieroča izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas.

Par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus, par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību. Par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas, ietaises, kas savieno glabātavas, vai transportlīdzekļa un par nelikumīgu iekļūšanu dzīvoklī pret tajā dzīvojošās personas gribu

Apsūdzētajam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Portāls "Delfi" jau ziņoja par laupīšanu Rēzeknē, kas notika 23.augustā.
Vīrietis sākumā kādā autoservisā Rēzeknē nolaupīja automašīnu "Audi Q7", un, kad viņš ar to bēga, pārāk ātri braukušo vadītāju pamanīja policijas ekipāža. 

Bēglis avarēja, bet spēja nolaupīt policijas auto, likumsargiem draudot ar ieroci. Tokaho nozagto policijas automašīnu sašāva, taču no tās izdevās aizmukt. Kopš tās dienas policija dzina pēdas Tokaho, kurš bija izsludināts pat starptautiskā meklēšanā. Viņš ir iepriekš ticis tiesāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!