Foto: Valsts policija

Par vainīgu bruņotā laupīšanā atzītais un vairākkārt tiesātais Ralfs Tokaho un viņa aizstāve zvērināta advokāte Ilze Groulmusa pārsūdzējuši Rēzeknes tiesas spriedumu, ar kuru recidīvistam piespriesta brīvības atņemšana uz 12 gadiem, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Jau vēstīts, ka Tokaho pirmās instances tiesa piesprieda cietumsodu uz 12 gadiem, vienu mēnesi un septiņām dienām bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz četriem gadiem un sešiem mēnešiem. 

Tokaho apelācijas sūdzība tiesā saņemta 10.decembrī, bet 18.decembrī tiesa saņēmusi arī viņa aizstāves apelācijas sūdzību.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja tiesā, lieta patlaban vēl atrodas Rēzeknes tiesā un, visticamāk, Latgales apgabaltiesai tā tiks nodota vai nu nākamnedēļ, vai nu pēc svētkiem.

Jau ziņots, ka saskaņā ar apsūdzību Tokaho iegādājies, pārnēsājis un glabājis šaujamieroci un šaujamieroča munīciju bez attiecīgas atļaujas. Tāpat viņš izdarījis laupīšanu, saistītu ar vardarbību, un, lietojot minēto šaujamieroci, uzbrucis varas pārstāvjiem, kā arī izraisījis ceļu satiksmes negadījumu, bēgot no policijas automašīnas.

Slēpjoties no policijas, apsūdzētais izdarījis zādzību, kā arī iekļuvis vasarnīcā, kur viņu aizturējusi policija.

Jau ziņots, ka operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā ilgāk nekā pusotru nedēļu bēguļojušo, par bruņotas laupīšanas veikšanu meklēto 1965.gadā dzimušo Tokaho policijas darbinieki sadarbībā ar robežsargiem operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā aizturēja pagājušā gada 4.septembrī ap pusnakti Rēzeknes apkaimē kādā neapdzīvotā vasarnīcas mājā.

Cietušā izmeklējumu gaitā mediķi secinājuši, ka brūce labajā plecā, ko Tokaho guvis apšaudes laikā vairāk nekā pirms pusotras nedēļas, ir apdzijusi, lode nav skārusi dzīvībai svarīgus orgānus, steidzama ķirurģiska iejaukšanās nav nepieciešama un pacients var turpināt ārstēšanos ambulatori.

Pagājušā gada 23.augustā Rēzeknes pusē aizdomās par bruņotas laupīšanas veikšanu tika sākta Tokaho meklēšana. Viņš šajā dienā ap plkst.17 bija iegājis kādā autoservisā Rēzeknē un, piedraudot ar apgrieztai medību bisei līdzīgu priekšmetu, sasējis servisa darbinieku, bet pēc tam nolaupījis automašīnu "Audi Q7".

Brīdi vēlāk pilsētā šo automašīnu, kad tā ievērojami pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu, pamanīja Ceļu policijas ekipāža, bet autovadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, sāka bēgt un avarēja.

Pēc avārijas laupītājs ceļu policistiem piedraudēja ar ierocim līdzīgo priekšmetu un atņēma viņiem trafareto dienesta automašīnu. Apsūdzētais iesēdās policijas mašīnā un, neskatoties uz šāvieniem, kas skāra automašīnu un trāpīja viņam plecā, aizbrauca.

Tokaho iepriekš ir vairākkārt tiesāts par bruņotām laupīšanām un pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvojies 2012.gada pavasarī, kur par 17 laupīšanu epizodēm izcietis 6,5 gadu sodu ieslodzījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!