Foto: PantherMedia/Scanpix

Rēzeknes uzņēmēja un SIA "Andris auto" līdzīpašnieka 1965.gadā dzimušā Andra Lucatnieka slepkavības lieta faktiski ir atklāta, vēsta Latvijas Radio, atsaucoties uz Valsts policijas sniegto informāciju.

Kā informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, aizdomās par saistību ar Lucatnieka slepkavību ir apcietināti trīs 1993., 1983., un 1979.gadā dzimuši vīrieši - slepkavības izpildītājs, viņa līdzdalībnieks un slepkavības pasūtītāja starpnieks.

Tā kā izmeklēšana kriminālprocesā joprojām turpinās, precīzus pasūtījuma slepkavības motīvus policija pagaidām neatklāj, minot vien to, ka motīvi var būt saistīti gan ar Lucatnieka profesionālo darbību, gan viņa privātajām lietām.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgās personas soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kriminālprocess klasificēts pēc Krimināllikuma 117.panta 9.daļas - par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā. Tā gaitā nopratināti 42 liecinieki, veiktas desmit dažādas ekspertīzes un astoņas kratīšanas vairāku personu dzīvesvietās.

Prokuratūrai Lucatnieka lietu plānots nodot līdz augusta beigām.

Jau ziņots, ka 31.janvāra vakarā pēc plkst.19 Rēzeknē, savā privātmājā, Lucatnieks tika nogalinātsar šāvieniem krūtīs un augšstilbos. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās neoficiālās informācijas, noziegums tika pastrādāts, izmantojot apgrieztu medību bisi, šauts caur logu. Negadījuma brīdī mājās atradusies arī uzņēmēja sieva, bet meita īsi pirms notikušā bija izbraukusi. Kad policijas darbinieki ieradušies notikuma vietā, cietušais bijis jau miris.

Saistībā ar Lucatnieka slepkavību policija sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116.panta - par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību). Par šāda veida noziegumu vainīgajām personām paredzēts sods ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Lucatnieks savulaik bija ievēlēts Rēzeknes pilsētas domē, kur vadīja Ekonomikas attīstības un iedzīvotāju nodarbinātības komisiju.

Kā vēsta Latvijas Radio, izmeklējot Lucatnieka slepkavību, policija aizturējusi septiņas personas, no kurām trīs, tostarp, nozieguma izpildītājs, šobrīd atrodas apcietinājumā.

Tuvākajā laikā lietu paredzēts nodot prokuratūrai.

Kopumā krimināllietā bijušas 10 ekspertīzes, vairākas kratīšanas un policija nopratinājusi aptuveni  40 lieciniekus. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!