Foto: F64

Viens no apsūdzētajiem Rēzeknes uzņēmēja Lucatnieka slepkavības lietā pret iespaidīgu drošības naudu izlaists no cietuma, informēja apsūdzētā aizstāve.

Precīzu naudas summu advokāte nenosauca, taču atklāja, ka tā ir adekvāta apsūdzētā statusam un ir mērāma desmitos tūkstošu eiro.

Saistībā ar atbrīvošanu no apcietinājuma pēc prokurora lūguma apsūdzētajam ir piemēroti papildu drošības līdzekļi - aizliegums izbraukt no valsts un policijas kontrole.

No apcietinājuma atbrīvotajam vīrietim apsūdzība uzrādīta par saistību ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Kā iepriekš noskaidroja Latgales tiesu apgabala prokuratūrā, Rēzeknes uzņēmēja Lucatnieka slepkavības lietu tiesai plānots nosūtīt jūlija beigās.

Uzņēmēja slepkavības pasūtītāja lietu, kurā apsūdzība uzrādīta četriem vīriešiem, prokurors apvienojis ar slepkavības izpildītāju lietu, kurā apsūdzēti divi vīrieši.

Slepkavības pasūtītāja lietā trīs personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Par šādu noziegumu vainīgās personas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Vienai personai apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 118.panta 5.punkta - par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Par šādu noziegumu vainīgās personas soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no piecpadsmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Savukārt slepkavības izpildītājam un viņa līdzdalībniekam apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 117.panta 9.punkta - par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā.

Par šādu noziegumu vainīgās personas soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Jau ziņots, ka 2014.gada 31.janvārī Rēzeknē, savā privātmājā ar šāvieniem krūtīs un augšstilbos tika nogalināts vietējais uzņēmējs, SIA "Andris auto" līdzīpašnieks, 1965.gadā dzimušais Andris Lucatnieks.

Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess. 2014.gada septembrī iespējamam slepkavības izpildītājam un viņa līdzdalībniekam tika uzrādīta apsūdzība.

Turpinot izmeklēšanu, VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki aizturēja vēl četrus vīriešus, kuri tika atzīti par aizdomās turētajiem, bet vēlāk apcietināti. Starp apcietinātajiem bija arī iespējamais šī nozieguma pasūtītājs un viņa līdzdalībnieki.

Policija noskaidrojusi, ka pasūtītājs nodarbojies ar biznesu, savukārt izpildītājam par darbu piesolīta nauda. Pēc VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins iepriekš teiktā - "neastronomiska summa".

Tāpat policija noskaidrojusi, ka daļa no aizdomās turētajiem nodarbojušies ar nelegālu akcīzes preču apriti.

Izmeklēšanas gaitā apstiprinājusies versija par to, ka minētais noziegums pastrādāts privātu motīvu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!