Foto: Shutterstock
Aizvadītajā diennaktī Rīgas Pašvaldības policija (RPP) nav aizturējusi nevienu nepilngadīgo alkohola reibumā vai par alkohola lietošanu, tādējādi var secināt, ka 9. klašu izlaidumu svinētāji svētkus pavadījuši mierīgi.

RPP galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis sacīja, ka policija pārbaudījusi arī vairākas tirdzniecības vietas, taču visās pārdevēji bijuši godīgi un nav nepilngadīgajiem pārdevuši alkoholu.

"Par spīti tam, ka policija vakar strādāja pēc īpaša plāna, netika konstatēti nekādi pārkāpumi ar nepilngadīgajiem alkohola reibumā," sacīja Sadovskis, piebilstot, ka noteikti 9. klašu izlaiduma svinēšanu ārpus telpām ietekmēja arī vakardienas laika apstākļi.

Jau ziņots, ka policija patrulēšanas maršrutos iekļāva populārākās jauniešu pulcēšanās vietas, kā arī RPP darbinieki sekoja līdzi notikumiem vecpilsētā.

Policija aicināja jauniešus svinēt atbildīgi - nelietot alkoholu un tabakas izstrādājumus, kā arī ievērot vispārpieņemtās uzvedības normas. Tāpat policija aicināja veikalniekus nepārdot nepilngadīgajiem alkoholu un cigaretes, bet pieaugušos – neiegādāties akcizētās preces nolūkā tās nodot nepilngadīgajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!