Foto: LETA
Naktī uz svētdienu Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti patruļas laikā Grīvas masīva rajonā uz ielas pamanījuši vīrieti un sievieti, kuri savā starpā kaujas. Mēģinot kaušļus izšķirt, tie uzbrukuši arī policistam.

Pamanot kaušļus, policisti nekavējoties devās pie agresīvi noskaņotajām personām un centās izšķirt abus konfliktā iesaistītos, tomēr agresīvais vīrietis uzbruka policijas darbiniekam un sāka viņu sist, kamēr sieviete centās policistam noraut atstarojošo vesti.

Cietušajam policistam un viņa kolēģim izdevās savaldīt kautiņā iesaistīto 1987.gadā dzimušo vīrieti un 1985.gadā dzimušo sievieti. Abas personas tika nogādātas iecirknī, kur noskaidroja, ka abi atrodas aptuveni 2 promiļu reibumā.

Par personu grupas pretošanos varas pārstāvim, kas izpilda tai uzliktos dienesta pienākumus, vai, ja šī persona piedalās noziedzīga nodarījuma novēršanā, ir uzsākts kriminālprocess. Likumā šādam noziegumam paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!