Foto: Valsts policija
Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu likumsargi RĪgā aizturējuši divus vīriešus un izņēmuši vairāk nekā tonnu nelegāla spirta, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija saņēmusi operatīvo informāciju par iespējamu nelegāla alkohola apriti. Pārbaudot informāciju, policisti Prūšu ielā pie kāda vīrieša automašīnā "Mercedes Benz" atraduši un izņēmuši 100 litru spirta.

Turpinot izmeklēšanu, policija ieguvusi informāciju par vēl vienu personu, kas kāda garāžu kooperatīva teritorijā Pļavniekos, iespējams, uzglabā spirtu un nelikumīgus alkoholiskos dzērienus lielā apjomā.

Policijas pārbaudē informācija apstiprinājusies, un likumsargi kopumā izņēmuši 38 plastmasas 25 litru tilpuma kannas. Tās bijušas pildītas ar spirtu, kā arī 19 pudeles bez Latvijas akcīzes markām, kuras pildītas ar nelegālu alkoholu.

Kopumā policija izņēmusi 1069 litrus nelegālā spirta. Saistībā ar notikušo aizturēti 1974. gadā un 1980. gadā dzimuši vīrieši. 1974. gadā dzimušajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu apriti personu grupā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!