Foto: Valsts policija
Pirmdien Latvijā reģistrēts 61 ceļu satiksmes negadījums, liecina Valsts policijas (VP) sniegtā informācija.

Abi satiksmes negadījumi, kuros bojā gājuši cilvēki, notikuši Rīgas apkaimē.

Pulksten 19:58 Lāčplēša ielā, Rīgā, kāda 1986. gadā dzimusi sieviete ar automašīnu "Rover" notriekusi nenoskaidrotu vīrieti, kurš no gūtajām traumām negadījumā vietā miris.

Valsts policija lūdz atsaukties negadījuma aculieciniekus, zvanot 67086961, 26653640, 110 vai rakstot uz e-pastu snib@riga.vp.gov.lv.

Policija norāda, ka automašīna virzījusies pa Lāčplēša ielu, virzienā no Satekles ielas uz Kalupes ielu, un izbraucot no dzelzceļa kustības pārvada, uzbraukusi gājējam, kurš tobrīd šķērsojis Lāčplēša ielas braucamo daļu.

Savukārt ap pulksten 3 Ogres novadā, Ogresgalas pagastā, uz autoceļa A6 automašīna "Ford Galaxy" nobraukusi no ceļa un apgāzusies. Avārijā bojā gājis automašīnas autovadītājs - 1986. gadā dzimis vīrietis, liecina policijas sākotnējā informācija.

Policija brīdina, ka līdz ar gadalaiku maiņām, autovadītājiem jāspēj pielāgoties arī pavasara īpatnībām – mainīgajiem laikapstākļiem. Lai gan šķiet, ka ārā jau ir plus grādi un dienas kļūst garākas, transportlīdzekļu vadītājiem jārēķinās, kā naktīs joprojām var piesalt un ceļa segums var būt slidens, tāpat arī redzamība brīžiem var būt apgrūtināta, skaidro likumsargi.

Policija aicina šoferus joprojām izvēlieties laikapstākļiem un diennakts tumšajam laikam atbilstošu braukšanas manieri. Tāpat svarīgi, lai autovadītāji parūpētos par sava transportlīdzekļa tehnisko stāvokli, īpaši riepu kvalitāti.

Kopumā reģistrētajos satiksmes negadījumos cietuši 11 cilvēki.

Kopā ceļu satiksmes jomā sastādīti 578 administratīvo pārkāpumu protokoli, tajā skaitā 205 par ātruma pārsniegšanu un 11 par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!