Foto: PantherMedia/Scanpix
Marta izskaņā Rīgā, garāžu kooperatīva teritorijā, laupītājs mobilā telefona un zelta gredzena dēļ nogalinājis vīrieti.

Pagājušajā piektdienā, 27.martā, ap pulksten 16:00 Rīgā, Anitas ielā, garāžu kooperatīvā pie kādas garāžas policija atradusi 1941.gadā dzimuša vīrieša līķi ar redzamām vardarbīgas nāves pazīmēm, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Par gadījumu Rīgas Ziemeļu policijas iecirknī sāka kriminālprocesu un izmeklēšanu. Tās laikā policistiem izdevies noskaidrot, ka bojā gājušais vīrietis iepriekš aplaupīts. Viņam bijis nolaupīts mobilais telefons un zelta gredzens.

Turpinot izmeklēšanu, policisti nākuši uz pēdām kādam 1988.gadā dzimušam vīrietim. Likumsargi aizdomās par nozieguma izdarīšanu vīrieti pirmdien, 30.martā, Vecmīlgrāvī aizturējuši.

Vīrieti policisti nogādājuši iecirknī, kur iespējamais laupītājs atzinis savu vainu izdarītajā noziegumā. Veicot kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, policijas darbinieki arī atraduši nolaupīto mobilo tālruni un zelta gredzenu.

Aizturētais likumsargiem paskaidrojis, ka sākotnējais nodoms bijis vīrieti aplaupīt. Cietušais esot sācis pretoties, tāpēc vīrietis viņam nodarījs miesas bojājumus, bet no tiem vīrietis miris.

Kā norāda Valsts policija, aizturētais jau iepriekš ir tiesāts, tostarp par bruņotu laupīšanu.

Otrdien, 31.martā, tiesa aizturētajam vīrietim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Policija informē, ka pret aizturēto sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, kā rezultātā iestājusies cietušā nāve. Šādam noziegumam likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!