Kāda māte Rīgā, Āgenskalnā, pārvācoties uz dzīvi pie cita vīrieša, savas nepilngadīgās meitas atstājusi pie bijušā dzīvesbiedra, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Policisti informāciju par diviem maziem bērniem, kuri trīs dienas atstāti bez vecāku uzraudzības, saņēmuši otrdienas vakarā. Ierodoties notikuma vietā, likumsargi ilgstoši klauvējuši un zvanījuši pie norādītā dzīvokļa durvīm, taču tās neviens neesot atvēris, lai gan logos degusi gaisma un no dzīvokļa bijušas dzirdamas televizora skaņas.

Skaidrojot apstākļus, policisti aptaujājuši kaimiņus no trim blakus dzīvokļiem, kuri pastāstījuši, ka dzīvoklī uzturas divi pieaugušie un divas mazas meitenes, taču pēdējās dienās pieaugušie neesot redzēti. Nama apsaimniekotājs policistiem iedevis īrnieka tālruņa numuru, bet vīrieti likumsargiem nav izdevies sazvanīt.

Ņemot vērā, ka īrnieku sazvanīt neizdevās un dzīvoklī policistiem nebija izdevies iekļūt arī divas dienas iepriekš, izsaukti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, kuri durvis atvēruši ar speciālajiem līdzekļiem.

Policisti, apskatot dzīvokli, vienā no telpām atraduši divas meitenes, kuras bija paslēpušās aiz aizkariem. Pārbaudot meiteņu datus, noskaidrots, ka vecākajai ir deviņi, bet jaunākajai – pieci gadi.

Pēc brīža notikuma vietā ieradies abu meiteņu mātes dzīvesbiedrs. Vīrietis bijis reibumā, taču mierīgs un nosvērts, informē RPP. Viņš pastāstījis, ka bērnu māte pirms vairākām dienām atstājusi meitenes un aizgājusi dzīvot pie cita vīrieša. Meitenes palikušas pie viņa, lai gan viņš nav bērnu īstais tēvs.

Vīrietis skaidrojis, ka vairākas dienas centies sievieti sazvanīt, taču tas neesot izdevies. Tāpat viņš pastāstījis, ka mēģinot par meitenēm rūpēties, taču darba dēļ nākoties viņas atstāt dzīvoklī vienas pašas.

Notikuma dienā vīrietis strikti meitenēm piekodinājis, lai nevienam durvis neatver un devies uz darbu, bet pēc tam uz veikalu. Mātes prombūtnes laikā vīrietis meitenes gan pieskatījis, gan pabarojis.

Noskaidrota sievietes jaunā dzīvesbiedra adrese un tālruņa numurs. Uz norādīto mājokli nosūtīta vēl viena policijas ekipāža, taču dzīvokļa durvis neviens neesot atvēris un arī uz telefona zvaniem neesot atbildējis.

Saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība, un abas meitenes nogādātas krīzes centrā.

Lietas materiāli nosūtīti Rīgas Bāriņtiesai, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai, savukārt vīrietis, kurš meitenes pieskatījis, solījis nokārtot formalitātes, lai varētu kļūt par meiteņu aizbildni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!