Foto: Valsts policija
Naktī uz 17. martu aculiecinieki Valsts policijai ziņojuši par kādu vīrieti, kurš izsitis stiklu kāda nama pagalmā Rīgā, Brīvības ielā, novietotai automašīnai. Policisti automašīnas apzadzēju aizturējuši, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Uz notikuma vietu devušies Rīgas Brasas iecirkņa patruļpolicisti. Likumsargu ierašanās brīdī ļaundaris bija paspējis no automašīnas salona izvilkt somu ar portatīvo mūzikas atskaņotāju.

Pamanot policijas ekipāžu, vīrietis nosviedis zemē nozagto somu un meties bēgt. Policisti ātri vien viņu panākuši un aizturējuši. Vīrieti likumsargi nogādājuši iecirknī.

Pārmeklējot vīrieti, pie viņa atrastas šķēres, lauznis un āmurs, ar ko, visticamāk, izsists automašīnas stikls, norāda policija.

Aizturētais dzimis 1975. gadā un jau iepriekš vairākas reizes sodīts par identiskiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par zādzību ar iekļūšanu, par ko likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat vīrietim Krimināllikumā noteiktajā kārtībā nāksies atbildēt par svešas mantas tīšu bojāšanu, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Aizdomās turētajam vīrietim tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Valsts policija atgādina iedzīvotājiem neizaicināt garnadžus un neglabāt savu automašīnu salonos personīgās lietas, kā piemēram, somas, pārnēsājamu tehniku un citas mantas. Manot pie automašīnas aizdomīgas personas, policija aicina nekavējoties zvanīt pa tālruni 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!