Foto: Valsts policija
Pagājušajā nedēļā Valsts policija konstatējusi vienu no lielākajām nelegālo cigarešu kravām vienuviet – Rīgā pie kāda vīrieša uziets un atsavināts vairāk nekā miljons cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām, informē Valsts policijā.

Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) amatpersonas jūlijā nākušas uz pēdām kādam vīrietim, kurš saistīts ar nelegālo cigarešu apriti.

24. jūlijā likumsargi ieradušies aizdomās turētā vīrieša garāžā Rīgā, Teikā. Policistu ierašanās brīdī vīrietis ar savu automašīnu braucis laukā no garāžas. Likumsargi aizšķērsojuši ceļu, taču vīrietis pēkšņi izlēcis no transportlīdzekļa un meties bēgt, pēc kā tika aizturēts.
Pārbaudot vīrieša garāžu un tajā atrodošās automašīnas, policisti konstatējuši 101 kasti ar nelegālajām cigaretēm. No tām aptuveni divas trešdaļas bija “Premjer”, bet pārējās - “Winston” markas cigaretes. Kopā kastēs atradies viens miljons un desmit tūkstoši cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Aizdomās turētais 1968. gadā dzimušais vīrietis aizturēts. Policijas redzeslokā viņš nonācis pirmo reizi.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta 3. daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvadāšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizdomās turētais pret drošības naudu līdz tiesai atbrīvots no apcietinājuma.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka atsavinātās cigaretes, iespējams, bijušas paredzētas realizēšanai Rīgā. Taču precīzi notikušā apstākļi, tostarp tas, kur vīrietis šīs cigaretes ieguvis, tiek skaidroti izmeklēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!