Foto: LETA

Rīgas pašvaldības policija (RPP) nošķīrusi no ģimenes vīrieti, kurš savai dzīvesbiedrei izteica draudus un fiziski iespaidoja viņas bērnu, informēja RPP pārstāve Lāsma Zemene.

RPP darbinieki svētdienas vakarā saņēma izsaukumu uz Dreiliņiem, kur norisinājās ģimenes konflikts.

Ierodoties notikuma vietā, tika noskaidrots, ka izsaucējas iereibušais dzīvesbiedrs kļuvis agresīvs, draudējis mest viņas bērniem ar nazi, kā arī piegājis pie viņas dēla gultas, satvēris zēna plaukstas locītavu un izgriezis to uz āru, nodarot fiziskas sāpes. Abi nepilngadīgie bērni apstiprināja izsaucējas stāstīto.

Policijas darbinieki piedāvāja izsaukt neatliekamo medicīnisko palīdzību, taču cietušais noraidīja šādu piedāvājumu, sakot, ka viss ir kārtībā un tā nav nepieciešama.

Dzīvokļa gaitenī sastapts arī iereibušais dzīvesbiedrs, kurš atzina, ka noticis sadzīviska rakstura konflikts, taču vardarbību pret bērniem noliedza. Izsaucēja skaidroja, ka šī neesot pirmā reize, tāpēc vēlas vardarbīgā dzīvesbiedra nošķiršanu.

Vīrietis aizturēts un nogādāts dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 2,14 promiļu reibumā. Pieņemts lēmums par vīrieša nošķiršanu no ģimenes, kā arī noteikts tuvošanās aizliegums dzīvesbiedrei un bērniem.

Datu pārbaudes laikā konstatēts, ka agresīvais vīrietis kopš 2003. gada nav deklarējis savu dzīvesvietu. Aizturētajam par minēto pārkāpumu jau iepriekš bija sastādīti vairāki administratīvā pārkāpuma protokoli. Arī šoreiz vīrietim sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par dzīvesvietas nedeklarēšanu un piemērots naudas sods 100 eiro apmērā.

Savukārt saistībā ar bērnu tiesību pārkāpumiem agresīvajam kungam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par fizisku un emocionālu vardarbību pret bērnu. Likums paredz, ka par šo pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro.

Arī pēc lietvedības nodrošināšanas vīrietis izturējās bravūrīgi un izaicinoši, norādīja RPP. Pastāvot aizdomām, ka kungs pēc atbrīvošanas varētu doties atpakaļ pie dzīvesbiedres, policisti atkārtoti devās pie izsaucējas, lai izskaidrotu viņas tiesības un aicinātu nepieciešamības gadījumā ziņot par nu jau bijušā dzīvesbiedra tuvošanās aizlieguma pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!