Foto: DELFI
Šā gada sākumā, laikā līdz 9. janvārim īpaši sarosījušies zagļi, kuru rūpals saistīts ar auto spoguļu zādzībām – šī gada pirmajās dienās reģistrēts divkārt lielāks zādzību skaits nekā decembra attiecīgajā periodā. 80% zādzību notikušas Rīgas centrā – autostāvvietās vai pie lielajiem tirdzniecības centriem.

To liecina apdrošināšanas kompānijas "If Apdrošināšana" Atlīdzību daļas apkopotā informācija.  

"Auto spoguļu zādzības pēc neliela pieklusuma perioda rudenī, ir atsākušās ar jaunu sparu. Zādzību pieaugums bija vērojams jau decembrī, kad mēnesī saņemtais KASKO atlīdzību skaits par nozagtiem spoguļiem par 30% - 50% pārsniedza iepriekšējos mēnešos saņemto pieteikumu skaitu. Vidējais klientiem kompensētais atlīdzības apmērs ir 670 eiro - tas svārstās no 126 eiro par spogulīšu zādzību automašīnai "SAAB 9-3" līdz 1563 eiro automašīnai "Mercedes-Benz","  informē "If" Transporta atlīdzību daļas vadītājs Pāvels Valainis.

Šā gada janvāra pirmajās dienās 34% no visiem zagtajiem auto spoguļiem ir BMW markas automašīnu spoguļi. Īpašā cieņā pie garnadžiem ir BMW "X5" spoguļi. Tāpat apdrošinātājs novērojis arī līdz šim nebijušu zagļu intereses pieaugums par "Porsche Cayenne" spogulīšiem, kuru nomaiņa izmaksā 900 - 1000 eiro.

Pēdējos mēnešos salīdzinoši daudz zagti arī "Mercedes-Benz" un "Lexus" markas automašīnu spoguļi, kā arī "Audi", "Land Rover" un "Volkswagen" ražoto spēkratu spogulīši.

Dažkārt automašīnām nodarīto bojājumu raksturs liecinot, ka zagļi nepārzina konkrētās automarkas specifiku un, mēģinot nozagt spoguļus, sabojā elektroniku, spoguļu stiprinājuma vietas vai pat nolauž visu korpusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!