22. maija naktī Rīgas pašvaldības policijas pilsētas videonovērošanas centra pārvaldes darbinieki caur kameras aci pamanījuši kādu taksometru, pie kura automašīnā iekāpuši seši klienti, tostarp viens iesēdināts bagāžniekā, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Videonovērošanas centra darbinieki par redzēto paziņojuši tuvākajai pašvaldības policijas autopatruļai. Kārtības sargi taksometru apturējuši Krišjāņa Valdemāra ielas un Raiņa ielas krustojumā.

Taksometra apturēšanas laikā konstatēts, ka neviens no aizmugurē sēdošajiem pasažieriem nav piesprādzējies. Policisti lūguši vadītāju izkāpt no taksometra un atvērt bagāžas nodalījumu. Autovadītājs bez vilcināšanās policistu prasību izpildījis. Atverot bagāžnieku, no tā tik tiešām izkāpis vīrietis.

Pārrunu laikā autovadītājs savu vainu atzinis un paskaidrojis, ka klienti uzstājīgi vēlējušies braukt visi kopā, tāpēc viņš arī piekritis vienu no pasažieriem pārvadāt bagāžniekā.

Personu datu pārbaudes laikā noskaidrots, ka taksometra vadītājam jau ir ievērojams skaits soda punktu par dažādiem satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki, kuri pārņēmuši darbu notikuma vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!