Foto: Latvijas dzelzceļš
Ceturtdienas rītā Rīgā policija vajājusi kādu BMW automašīnu, kura mukusi arī pa dzelzceļa sliedēm un rezultātā apgāzusies. Spēkrata vadītājs bijis bez autovadītāja tiesībām un alkohola reibumā.

Pēc plkst.4 ceturtdienas rītā Rīgas pašvaldības policija dzinās pakaļ BMW markas automašīnai, kura pēc likumsargu lūguma nebija apstājusies, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Lūkina.

Mārupes ielas un Ojāra Vācieša ielas krustojumā BMW nobrauca no ceļa un turpināja bēgšanu cauri pļavai. Neveiksmīgās bēgšanas rezultātā spēkrats nobrauca no sliedēm un apgāzās. Sākotnējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka automašīnas vadītājs atradās alkohola reibumā, kā arī viņam nav bijušas autovadītāja tiesības.

Avārijā cietuši divi cilvēki, kas automašīnu no dzelzceļa sliedēm bija nostūmuši pašu spēkiem vēl pirms glābēju ierašanās. Kā portālam "Delfi" norādīja VAS "Latvijas dzelzceļš" preses sekretārs Māris Ozols, avārija nav notikusi uz dzelzceļa pārbrauktuves.

Kopumā automašīnā atradušies četri cilvēki, no kuriem trīs personas negadījumā cietušas.

Pulksten 4:55 dzelzceļa sliedes atbrīvotas, bet pulksten 5:42 atjaunota vilcienu kustība.

Savukārt Amatas novada Drabešu pagastā trešdien noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā cietusi kāda sieviete. Sievieti no avarējušās automašīnas ugunsdzēsēji atbrīvoja izmantojot hidrauliskos instrumentus.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD reaģējis uz 43 notikumiem, no kuriem 21 bijis saistīts ar ugunsgrēkiem, bet 15 - ar glābšanas darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!