Pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ Rīgas dzelzceļa stacijas teritorijā sadūrušies vilciens Rīga-Masakava un vietējās satiksmes elektrovilciens, ir trīs bojāgājušie, 12 cietušie atrodas slimīcās.
Foto galerija

Katastrofu medicīnas centrā portālam "Delfi" apstiprināja, ka ir trīs bojā gājušie - visi pasažieri. Ir apkopota informācija par vēl 24 cietušajiem, no kuriem 12 atrodas slimnīcās, bet 12 atteikušies no hospitalizācijas, pastāstīja Katastrofu medicīnas centrā.

"Latvijas dzelzceļš" pastāstīja, ka sadūrās pasažieru elektrovilciens un pasažieru vilciens Rīga-Maskava, kurš tukšgaitā bija atgriezies uz depo. Sadursme notikusi pie Valmieras ielas.

Notikuma vietā ieradās arī satiksmes ministrs Ainārs Šlesers un “Latvijas dzelzceļa” ģenerāldirektors Andris Zorgevics. Glābēji turpināja atbrīvot cilvēkus, kas iesprostoti cietušā elektrovilciena vagonos.

Notikušo izmeklēs Dzelzceļa tehniskā inspekcija, kas regulāri pārbauda dzelzceļa satiksmes drošību, savukārt Valsts policija par notikušo ierosinājusi krimināllietu.

Krimināllieta ierosināta par dzelzceļa transporta drošības noteikumu neievērošanu, kā rezultātā ir izraisīta avārija ar smagām sekām. Krimināllikums par šādu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trīs līdz 15 gadiem.

Policija pagaidām nekomentē versijas par katastrofas iemesliem. Savukārt LDz pieļāvis, ka sadursme notikusi, jo netika ievēroti gaismas signāli, tiek pieļauts arī “cilvēciskais faktors”.

LTV 1.programmā plkst.12.35 un 15.00 pārraida ziņu speciālizlaidumus par katastrofu Rīgā, portālu "Delfi" informēja televīzijā.

Izveidots informatīvais tālrunis

Katastrofu medicīnas centrā strādā diennakts informatīvais telefons (7454547), pa kuru tuvinieki var saņemt ziņas par katastrofā cietušajiem, viņu veselības stāvokli un atrašanas vietu, par to LTV paziņoja KMC vadītājs Mārtiņš Šics.

Šī ir pēdējo piecpadsmit gadu laikā pirmā pasažieru vilciena sadursme Latvijas teritorijā.

Izmainīti vilcienu saraksti

Sadursmes seku likvidēšanas laikā atsevišķos iecirkņos mainīta pasažieru elektrovilcienu un dīzeļvilcienu kustība, pastāstīja LDz.

Pasažieru vilcieni ar dažiem izņēmumiem kursē saskaņā ar kustības grafiku. Pagaidām pasažieru vilcieni nekursē iecirkņos Zemitāni – Rīgas Centrālā dzelzceļa stacija, Jāņavārti – Rīgas Centrālā dzelzceļa stacija, Torņakalns – Rīgas Centrālā dzelzceļa stacija.

Vilcienu pasažieru pārvadāšanai no Zemitānu, Jāņavārtu un Torņakalna stacijām līdz Rīgas Centrālai dzelzceļa stacijai tiek organizēta autobusu satiksme.

Vilcieni Skulte (Saulkrasti) – Rīga, Lugaži – Rīga kursē līdz Zemitānu stacijai un atpakaļ.

Vilcieni Aizkraukle (Lielvārde, Ogre) – Rīga, Gulbene – Rīga, Zilupe – Rīga, Krustpils – Rīga, Daugavpils – Rīga, Ērgļi – Rīga kursē līdz Jāņavārtu stacijai un atpakaļ.

Vilcieni Tukums (Sloka) – Rīga, Jelgava – Rīga kursē līdz Torņakalna stacijai un atpakaļ.

Informāciju par augstākminētajām izmaiņām vilcienu satiksmē pasažieri var uzzināt Zemitānu, Jāņavārtu un Torņakalna stacijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!