Foto: Valsts policija

Trešdien, 7. martā Valsts policija aizturējusi kādu vīrieti, kurš naktī uz trešdienu apzadzis kādu dzīvokli Rīgā, bet pēcāk kādā viesnīcā izdemolējis numuriņu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

7. martā par zādzību no dzīvokļa informējusi mājokļa īpašniece. Notikuma vietā likumsargi sastapuši sievieti, kura izstāstījusi, ka naktī uz 7. martu viņas dzīvoklī iekļuvis zaglis. Ļaundaris nozadzis ne tikai personīgās mantas, bet arī rotaslietas, datoru, naudu, kažoku un slēpošanas kostīmu, nodarot sievietei zaudējumus aptuveni desmit tūkstošu eiro vērtībā.

Policisti sākuši izmeklēšanu, lai notvertu iespējamo vainīgo personu.

Tāpat todien Rīgas Centra iecirkņa policisti ap pulksten 13 saņēmuši izsaukumu uz viesnīcu, kur kāds vīrietis alkohola reibumā agresīvi uzvedies un demolējis viesnīcas numuriņu. Ierodoties norādītajā adresē, policisti aizturējuši vīrieti un konstatējuši, ka viesnīcas numuriņā atrodas daļa mantu, kas tonakt nozagtas no sievietes dzīvokļa.

Aizturēšanas brīdī vīrietis atradies stiprā alkohola reibumā un atteicies no alkohola koncentrācijas pārbaudes izelpā.

Aizturētais vīrietis dzimis 1965. gadā un jau iepriekš vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par analoģiskām darbībām
.
Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat pret vīrieti sākta administratīvā lietvedība par sīko huligānismu. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu no 70 eiro līdz 500 eiro.

Piektdien, 9. martā, aizturētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Likumsargiem izdevies atgūt daļu no nozagtajām mantām, un likumsargi turpina strādāt, lai atgūtu atlikušās nozagtās mantas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!